Politiskt mål: vänd befolkningstrenden

Publicerad denKategorierBefolkningsutveckling, Politik

Ett enigt fullmäktige ställde sig bakom Vår Framtids förslag till att vända befolkningstrenden. Det är faktiskt den absolut viktigaste frågan för vår kommun. Vi sa också att det är viktigt att någon person få ansvar för denna fråga på kommunen så det blir ett samordnat arbete.

Till vår glädje kan vi konstatera att kommunen har rekryterat Emelie Säterberg. Hon är för närvarande projektledare för Vindbruk Haverö. Från och med 1/8 är hon anställd som näringslivsutvecklare på Ånge kommun.

Eftersom näringslivsutveckling och landsbygdsutveckling går hand i hand, och Emelie är engagerad i att utveckla bygden så finns både ett mål, kompetens och resurser för att jobba med denna viktiga fråga.

Om vi dessutom lägger till att Fränsta blev utsedd till Årets by av Hela Sverige ska Leva så finns även goda exempel som övriga kommunen kan titta på.

Tillsammans alla invånare, kommunen och näringslivet så fokuserar vi nu på en blomstrande framtid.