Farsartad hantering av vindkrafts-timeouten.

Publicerad denKategorierNäringsliv, Politik, Vindkraft

Vi kan bara hålla med det som framkommer i Sundsvalls Tidnings artikel rörande hanteringen av Nordisk Vindkrafts ansökan om Storåsen!

Både politiken och vissa tjänstemän borde ta sig en funderare på hur detta hanterades. Det är inte värdigt att dels jobba för ett bättre näringslivsklimat samtidigt som vi behandlar bolagen och länsstyrelsen på detta sätt. Det är inte heller värdigt om det stämmer att Nordisk Vind skulle ha fått tydliga signaler på att ”Timeouten” skulle pausas för deras skull, ingen i kommunorganisationen har rätt att sätta sig över det fullmäktigebeslut som deklarerar ”Timeouten”

Ännu mer ovärdigt är alla försök att misstolka beslut och medvetet förvränga ändamålet av Timeouten, orsaken till detta kan vi bara spekulera i. Någon form av opartisk genomgång av detta ärende borde göras, det går inte med trovärdighet hantera frågor på detta sätt.