Ödehuset på Stiftelsen

Publicerad denKategorierPolitik

Under kommunfullmäktiges sammanträde den 30 november 2020 ställde Vår Framtids politiska utskotts representant en fråga till tekniska nämnden ordförande rörande det hyreshus den politiska majoriteten vill riva i Ljungaverk. Det rör fastigheten på Fridhemsgatan 1-5, ett av husen i området som populärt kallas Stiftelsen.

Huset är utrymt på hyresgäster sedan månader. Sedan dess har det tillåtits förfalla till en status som påminner om det ökända Ljungamotellet som var en skamfläck i över 15 år. Denna gång är det genant nog en fastighet i kommunens ägo som tillåts förfula orten så till den grad. Fönsterrutor är trasiga. Där fönstren en gång var hänger plast som börjar lossna. Det ligger krossat glas på marken runt huset.

Frågan som ställdes var helt enkelt ”när kommer detta att åtgärdas?” tillsammans med en vädjan om att åtgärda det fort innan barn eller hundar skär sig på glasskärvorna.

Sundsvalls tidning följde upp frågan med ett reportage.