Stiftelsen 27 september 2021

Publicerad denKategorierPolitik, Sociala frågor

Det kommunägda huset som valts ut för att rivas i bostadsområdet Stiftelsen, Fridhemsgatan i Ljungaverk, har ännu inte åtgärdats ett dugg. Huskroppen i fråga ligger inte ens hundra meter från Ljungaskolan. Sedan vi ställde en fråga om huset till tekniska nämndens ordförande den 30 november förra året har situationen bara förvärrats. Det är tio månader sedan, och redan då ifrågasatte vi varför Ånge kommun, med socialdemokraterna i spetsen, lät huset stå och riva sig självt. Extra märkligt blir det med bakgrund av hur bråttom samma socialdemokrater hade att få till ett rivningsbeslut – ett beslut som de inte tålde att man ifrågasatte.

Vi har inte tänkt nämna några namn, men vi hoppas verkligen att de som skapat skamfläcken har förstånd att skämmas ögonen ur sig. Bilderna nedan, tagna idag, talar för sig själva. Minns att detta är en fastighet i Ånge kommuns ägo. Det handlar inte om oklara ägarförhållanden. Det handlar inte om en privat hyresvärd på obestånd. Det är Ånge kommun det handlar om – ingenting annat.

Fasaden sett från P-platsen mitt emot. En hög med skrotmöbler misspryder förgrunden.
Andra delen av fasaden sett från P-platsen.
En gammal sängbotten står lutad mot väggen.
En hög med möbler framför ytterdörr med trasigt glas. En trasig fönsterruta där ovanför.
Trasiga brevlådor på trekvarten. En hög med skräp direkt bakom.
Öppet skåp med skräp bredvid en dörr utan glas.
Fotograferar man genom dörren utan glas hittar man glaset.
Ett trasigt fönster på baksidan.
Ytterligare ett trasigt fönster på baksidan.
En balkong bortom all räddning.
Källartrapp full med skräp.
Källarfönster utan glas. Glaset ligger krossat på marken utanför.
Ett fotografi taget genom trasigt källarfönster.